dijous, 12 d’abril del 2012

ACTE A LA FACULTAT DE FÍSICA

Aquest matí, a la Facultat de Física de l'UB, hem assistit a un acte de suport als estudiants empresonats. Hi han intervingut membres de la Associació d'Estudiants Progressistes, el Degà de la Facultat, senyor Joan Àngel Padró  i el jurista  Gerardo Pisarello. Aquest darrer  ha parlat dels mecanismes de" caces de bruixes" que no han variat gaire des de l'Edat Mitjana: creació artificial d'estat d'alarma i invenció d'un enemic intern o extern, contra el que s'han d'aplicar mesures de seguretat extraordinàries.  Qualsevol persona que posi en dubte aquesta situació i les mesures aplicades, o que demani fets i dades objectives per provar-la, també es considera com a enemic. En opinió del jurista, aquest patró s'ha manifestat clarament en les mesures extremadament dures contra els vaguistes. L'empresonament dels estudiants estaria dins d'aquest context.
Els pares  del Dani han pogut parlar amb el Degà, que s'ha mostrat disposat a fer el necessari perquè, malgrat les circumstàncies, pugui  seguir el curs. Ens ha comentat que les persones que fan el grau doble de Física i Matemàtiques a Catalunya, degut a la seva gran dificultat, no deuen ser més de vint.
Fa basarda pensar que les autoritats d'aquest país tractin uns joves universitaris, que demostren tan d'esforç, dedicació i compromís social, com uns delinqüents.  


Després,  al pati de la facultat els estudiants han fet un acte en el que han desplegat una gran pancarta i en el que han parlat companys del Dani i l'Isma, així com els familiars de les dues famílies. La mare del Dani ha expressat el seu convenciment que la lluita pel la llibertat del seu fill és també una defensa pels drets civils de tots. El seu tiet ha explicat, que la família té l'experiència de l'avi del Dani. Va estar gairebé cinc anys privat de llibertat, sense judici, al camp de concentració de Mauthausen. Això ha fet estar la família molt alerta en la defensa dels drets humans.
El fet de veure per dins una de les la Facultats on estudia el Dani, conèixer companys seus i sentir els seus missatges de suport,  ha sigut molt emotiu i reconfortant per tots nosaltres.