dilluns, 9 d’abril del 2012

ESCRIT DE LA FAMÍLIA DEMANANT SUPORT

Tothom està al corrent dels aldarulls i destrosses que es van produir a la tarda i vespre del dia de la vaga general del dia 29-M i també que l’endemà van ingressar a la presó tres joves, presentats com a responsables dels greus aldarulls. Dos d’aquests nois són estudiants de l’UB i membres de l’Associació d’estudiants Progressistes i un d’ells és el Dani.
El Dani té dinou anys i cursa segon de la carrera de Física i Matèmatiques amb beca. És un noi molt responsable amb un expedient acàdemic brillant. De caràcter tranquil, alegre i respectuós, com certifiquen els escrits que els seus professors i companys ens estan fent arribar. Ningú que el coneix pot entendre que es presenti el Dani com un delinqüent.
Va ser detingut a mig matí del dia 29 exercint el seu dret de vaga. No li van prendre declaració en tot el dia  i va caldre la intervenció del col·legi d’advocats per esbrinar al vespre la identitat dels detinguts, el que va implicar que no es pogués localitzar la família fins a la nit.
Els advocats preveien que amb els càrrecs que se’ls imputaven i sense cap tipus d’antecedents, els deixarien lliures. L'endemà els primers en declarar van ser ells -totalment aliens als aldarulls de la tarda-vespre i desconeixedors de l’alarma social creada- i sorprenentment se’ls va decretar presó preventiva presentant-los com organitzadors i responsables dels greus aldarulls, que tots condemnem.
Creiem que se’ls ha agafat com a caps de turc, per atemorir al jovent, ja que l’associació a la que pertanyen és moderada i una de les convocants legals de la jornada de vaga.
Us agraïm la difusió d’aquests fets per aconseguir el seu alliberament el més aviat possible, així com totes les mostres de suport que estem rebent.

La família del Dani.