diumenge, 29 d’abril del 2012

LA VERITAT PREVALDRÀ


Avui l'hem vist amb bon ànim i convençut que la veritat prevaldrà. 
El seu coratge, després d'un mes tancat, expressat en el missatge de paciència i esperança que ens ha trasmès, ens dóna força per tirar endavant.  Ara és ell qui ens dóna ànims per no defallir.
Però, que dur es fa haver d'esperar més per abraçar-lo!

divendres, 27 d’abril del 2012

NOVA MARXA DE LA LLIBERTAT


El diumenge 29 d'abril els iaioflautes (col·lectiu de gent gran que lluiten per defensar els drets  civils) han organitzat una marxa de la llibertat fins a la presó de Quatrecamins per demanar la llibertat del Dani i l'Isma i el Javier, just un mes després de la detenció dels estudiants  S'hi pot anar amb autocar que surt de Plaça Catalunya a les 10h30 (davant del Banc d'Espanya). Cal reservar plaça  al correu iaioflautas@gmail.com. El preu són 6€ anar i tornar i la tornada és a les 14h.


A QUI ENS VULGUI AJUDAR

Agraïm l'esforç i solidaritat constant que ofereix la web de suport dels estudiants: llibertatestudiants29m@gmail.com i també la seva iniciativa d'obrir 
un compte per fer front  a les possibles fiances econòmiques i altres despeses
relacionades amb el suport a l'Isma i al Dani. 


diumenge, 22 d’abril del 2012

CARTA AL DANI

HOLA DANI,
ESPERO QUE MOLT AVIAT TORNIS A ESTAR AMB NOSALTRES. NO M’AGRADA GENS NI MICA QUE ESTIGUIS TANCAT EN UNA PRESÓ NO HAVENT FET RES DE RES. JO QUE EM PENSAVA QUE EM PODIA REFIAR DE LES PERSONES GRANS, PERÒ VEIG QUE N’HI HAN ALGUNES QUE SÓN MOLT DOLENTES. ELS PARES M’ENSENYEN QUE SI EM PORTO BÉ TOTHOM M’ESTIMARÀ, PERÒ VEIG QUE AIXÒ NO FUNCIONA AMB ALGUNA GENT QUE MANA. PERÒ TU HAS DE SER MOLT VALENT. 
PERQUÈ NO T’AVORREIXIS ET FAIG ARRIBAR ALGUNS POKÉMONS, DELS QUE A MI M’AGRADEN, PERQUÈ ELS PINTIS. SUPOSO QUE TINDRAS COLORS PER PINTAR, SINÓ JA TE’N PORTAREM.
UNA FORTA ABRAÇADA DEL TEU COSÍ MÉS PETIT.

dissabte, 21 d’abril del 2012

PENDENTS DEL FUTBOL

Res és el mateix:
ni la primavera, ni l'esclat de les flors
ni la família, ni els amics,
ni la justícia, ni la política,
ni la confiança, ni el desencís,
ni la terra, ni el nostre país.
Res és el mateix:
ni el dia, ni la nit,
ni la gana, ni la son,
ni el treball, ni el futbol.
Tots pendents 
-fins i tot aquells de nosaltres que no compartim aquesta inclinació-
del partit Barça-Espanyol.
Absurd límit, que d'entrada té aquest malson.

divendres, 20 d’abril del 2012

Avui hem rectificat el post que vam publicar ahir. Ens hem adonat que l'angoixa que ens provoca la situació del Dani, ens havia fet perdre la equànimitat en aquell escrit que es referia a les darreres detencions relacionades amb els aldarulls de la tarda del dia 29 de març, on ens preguntàvem si també serien alliberats, com avui efectivament s'ha confirmat. Amb independència de les responsabilitats de cada cas, seguirem defensant la pressumpció d'innocència que es mereix tothom, mentre no es demostri el contrari.
Gràcies per seguir-nos, fer-nos costat i també per les vostres reflexions.

dijous, 19 d’abril del 2012

EL MÓN AL REVÉS

Continua el malson del Dani a la presó.
Avui s'han produit vàries detencions presumptament relacionades amb els aldarulls de la tarda del 29 M. Diuen que s'ha establert la implicació d'aquests detinguts en aquells fets després de molts dies d'investigació, d'anàlisi d'imatges i d'haver-se constatat els seus antecedents i diverses denúncies per fets similars. Com a família hem de ser prudents amb aquestes afirmacions mentre no es mostrin proves, per l'experiència que tenim amb el que ha passat amb el Dani. 
La detenció del Dani i els seus companys el dia 29 al matí, va estar dins el marc de les mobilitzacions dels estudiants universitaris, convocants de la vaga. El seu empresonament dos dies més tard, va ser justificat tot presentant-lo com un dels responsables i organitzadors dels actes vandàlics de la tarda. En tot moment se'l va relacionar amb imatges de violència en les que ell no va participar: gent brandant barres de ferro, l'incendi d'Starbucks i trencadisses en entitats bancàries... Tot amanit amb declaracions de les nostres autoritats exigint les màximes penes pels estudiants, afirmant que tenien proves contundents -que encara no han demostrat- o parlant d'unes filmacions que suposadament els incriminaven -que no han mostrat-. Ens preguntem una i mil vegades: PER QUÈ ESTÀ EL DANI A LA PRESÓ?
Tot això es va fer vulnerant el seu dret a la presumpció d'innocència (que es mereix qualsevol ciutadà, ja es digui Fernández, Millet, Mohamed o Urdangarin) en un ambient de "linxament mediàtic", amb missatges que parlaven de la seva "alta perillositat criminal". A més, s'escampaven sospites, acusant de mentors intel·lectuals dels violents a qui posés en dubte la versió oficial. Quin nom es mereix això? Encara ens podem creure ciutadans d'un país amb igualtat de drets? 
A dia d'avui aquest disbarat ENCARA DURA. Avui fa 20 dies que el Dani és a la presó, que no pot fer la seva vida, anar a la Universitat, estar a casa, tenir llibertat... On són les filmacions dels actes vandàlics del Dani?. On són les proves contundents del que no va fer? On és la presumpció d'innocència en aquest país?  Qui repararà el mal que se li està fent?

dimecres, 18 d’abril del 2012

EL CURS VA AVANÇANT

Dani,
Sé que ets totalment innocent i que t’has vist submergit en una situació injusta, però confio en que aquest malson acabi aviat i puguis tornar a casa amb els teus pares i germanes.
Espero amb impaciència que estiguis lliure i poder rebre les teves classes magistrals de matemàtiques i física. Per cert, has de saber que gràcies a tu he aprovat l’assignatura de física del 2n trimestre. Les matemàtiques són una altre cosa....

Una abraçada ben forta.

dimarts, 17 d’abril del 2012

COMUNICAT DEL RECTORAT DE LA UB

El 29 de març van ser detinguts tres estudiants de la Universitat de Barcelona: un de l’ensenyament de Física, un altre que està fent la doble titulació de Física i Matemàtiques i un tercer que és alumne del màster universitari de Formació del Professorat d’Educació Secundària Obligatòria i Batxillerat, Formació Professional i Ensenyament d’Idiomes. La detenció es va produir en el marc de les protestes i aldarulls ocorreguts en la jornada de vaga general.

En relació amb aquest fet, el Rectorat de la Universitat de Barcelona vol manifestar:

1. Des del moment en què la Universitat va tenir coneixement de les detencions, es va activar el protocol d’atenció als membres de la comunitat universitària. La UB ha estat en contacte permanent, entre d’altres, amb la representació legal dels estudiants, els seus familiars, els seus centres d’estudi i amb l’associació d’estudiants a què pertanyen dos dels detinguts.

2. La detenció d’aquests estudiants no s’ha fet com a conseqüència de cap denúncia de la Universitat ni de cap acte que hagi passat al si de la nostra institució, per la qual cosa la UB no és part del procés judicial obert.

3. La UB valida, i així ho ha comunicat expressament, els bons currículums acadèmics dels estudiants detinguts i les activitats que duen a terme al si de la comunitat universitària. També fa constar que no hi ha cap expedient disciplinari ni queixa contra ells per motius docents i d’estudi.

4. Es treballa per garantir que els tres estudiants puguin continuar el curs acadèmic en què estan matriculats. Així, la UB s’ha dirigit amb caràcter immediat als centres penitenciaris corresponents per tal de poder agilitzar les formalitats que requereix la llei penitenciària, amb l’objectiu de donar les màximes facilitats als estudiants per a l’estudi i la realització d’exàmens.

5. La celeritat amb què s’han iniciat els contactes ha permès que, en coordinació amb la institució penitenciària i els familiars, el cap de setmana passat ja s’hagi iniciat el procediment establert prèviament per les dues institucions (centre penitenciari i UB) i que els estudiants de grau hagin rebut un primer lliurament de llibres i apunts.

6. Aquestes detencions no han de prejutjar la valoració dels esdeveniments fins que finalitzi el procediment. La incertesa de la situació judicial actual no s’ha d’utilitzar com a excusa per tractar injustament o atacar les associacions estudiantils, les quals es distingeixen pel respecte dels valors universitaris.

7. Aquest Rectorat reitera la seva comprensió vers els moviments estudiantils i socials que, pacíficament, manifesten la seva preocupació i descontentament per la difícil situació en què ens trobem, així com vers algunes mesures per afrontar-la. Alhora, rebutja i condemna qualsevol tipus d’accions violentes.

8. Per últim, des del respecte degut a la institució judicial, aquest Rectorat demana, dins de les garanties dels drets i deures constitucionals, la màxima diligència i celeritat d’actuació en el procediment obert.

VINT DIES

Ja fa vint dies que no estàs a casa. Divuit a la presó.
Fins quan aquest no viure?
Et volem a casa ja!

diumenge, 15 d’abril del 2012

NO HO OBLIDAREM MAI

Encara no veiem la llum al fons del túnel, no sabem quan temps pot durar aquest malson, però ja no som quatre gats defensant el Dani, com passava en plena Setmana Santa, quan la gent respirava tranquil·la perquè, suposadament, s'havia empresonat als organitzadors i principals actors dels aldarulls de la tarda vespre del 29M. Cada dia més persones ens mostren la seva solidaritat de múltiples maneres. Als mitjans de comunicació comencen a sortir veus que qüestionen la versió oficial, però fins a dia d'avui les autoritats no han fet res més que ampliar les acusasions.  
És per això que volem tenir un agraïment molt sentit per a la primera persona que va defensar al Dani i a l'Isma públicament. Quan la família encara estàvem atordits sota el xoc de la notícia, i la premsa i els altres mitjans bullien tot relacionant-los amb els actes vandàlics del 29 M, una jove amb valentia i convicció va sortir davant dels mitjans, com a coordinadora nacional de l'Associació d'Estudiants Progressistes, qüestionant la versió oficial, així com la culpabilitat dels estudiants, tot fent molt d'èmfasi en que havien estat detinguts al matí, pel que no podien haver participat en els aldarulls de la tarda.
Quan els familiars i amics, sense poder-ho assimilar, s'anaven assabentant que el Dani estava empresonat, sovint recordaven haver vist una noia al telenotícies, que els havia impactat per la seva convicció en qüestionar  la culpabilitat dels estudiants. Moltes gràcies, Laura.

dissabte, 14 d’abril del 2012

CONCENTRACIÓ EN DEFENSA DELS DRETS CIVILS

Avui dissabte 14 d'abril ha tingut lloc a la plaça Catalunya una concentració en defensa dels drets civils, a la que hem acudit la família. En les intervencions s'ha demanat l'alliberament dels estudiants empresonats.


Destaquem la intervenció de l'ex-fiscal  anticorrupció Carlos Jiménez Villarejo, en la que -referint-se a la proclamada "alta perillositat criminal" dels estudiants empresonats- es preguntava: "qué calificativo hará falta para los delincuentes verdaderamente peligrosos".


ALGUNS ARTICLES DELS DRETS HUMANS

Article 9
Ningú no pot ser arrestat, detingut ni exiliat arbitràriament.
Article 11
1. Hom presumeix innocent tota persona acusada d'un acte delictiu fins que la seva culpabilitat hagi estat establerta legalment en el curs d'un procés públic, en el qual totes les garanties necessàries per a la defensa hagin estat assegurades.
2. Ningú no serà condemnat per accions o per omissions que quan foren comeses no constituïen acte delictiu d'acord amb el dret nacional i internacional. Tampoc no s'imposarà cap pena superior a la que era aplicable quan l'acte delictiu fou comès.
Article 12
Ningú no serà objecte d'intromissions arbitràries en la seva vida privada ni en la de la seva família, en el seu domicili ni en la seva correspondència, ni d'atemptats contra la seva fama o reputació. Tota persona té dret a la protecció de la llei contra aquestes intromissions o aquests atemptats.

dijous, 12 d’abril del 2012

ACTE A LA FACULTAT DE FÍSICA

Aquest matí, a la Facultat de Física de l'UB, hem assistit a un acte de suport als estudiants empresonats. Hi han intervingut membres de la Associació d'Estudiants Progressistes, el Degà de la Facultat, senyor Joan Àngel Padró  i el jurista  Gerardo Pisarello. Aquest darrer  ha parlat dels mecanismes de" caces de bruixes" que no han variat gaire des de l'Edat Mitjana: creació artificial d'estat d'alarma i invenció d'un enemic intern o extern, contra el que s'han d'aplicar mesures de seguretat extraordinàries.  Qualsevol persona que posi en dubte aquesta situació i les mesures aplicades, o que demani fets i dades objectives per provar-la, també es considera com a enemic. En opinió del jurista, aquest patró s'ha manifestat clarament en les mesures extremadament dures contra els vaguistes. L'empresonament dels estudiants estaria dins d'aquest context.
Els pares  del Dani han pogut parlar amb el Degà, que s'ha mostrat disposat a fer el necessari perquè, malgrat les circumstàncies, pugui  seguir el curs. Ens ha comentat que les persones que fan el grau doble de Física i Matemàtiques a Catalunya, degut a la seva gran dificultat, no deuen ser més de vint.
Fa basarda pensar que les autoritats d'aquest país tractin uns joves universitaris, que demostren tan d'esforç, dedicació i compromís social, com uns delinqüents.  


Després,  al pati de la facultat els estudiants han fet un acte en el que han desplegat una gran pancarta i en el que han parlat companys del Dani i l'Isma, així com els familiars de les dues famílies. La mare del Dani ha expressat el seu convenciment que la lluita pel la llibertat del seu fill és també una defensa pels drets civils de tots. El seu tiet ha explicat, que la família té l'experiència de l'avi del Dani. Va estar gairebé cinc anys privat de llibertat, sense judici, al camp de concentració de Mauthausen. Això ha fet estar la família molt alerta en la defensa dels drets humans.
El fet de veure per dins una de les la Facultats on estudia el Dani, conèixer companys seus i sentir els seus missatges de suport,  ha sigut molt emotiu i reconfortant per tots nosaltres.

ENS DONEU FORÇA

Són dies difícils i angoixants  per tots nosaltres, sobretot per a tu Dani. Hem d'escoltar com les autoritats  del nostre país, que haurien de vetllar per la igualtat de tots els ciutadans davant la llei, escampen per totes bandes a través dels mitjans de comunicació, sospites sobre la teva persona, mentre estàs empresonat. És doncs un gran consol, descobrir al nostre voltant tanta gent que ens tornen l'esperança, mostrant-nos el millor de si mateixos, posant-se al nostre lloc, compartint emocions i oferint-se a ajudar en el que faci falta. 
Tot es clarifica: sentim el caliu de l'amistat d'aquells que creuen en tu i en nosaltres i el de molta gent anònima que té criteri propi i sap que els drets civils han de defensar-se. No ens afecta el gest mesell d'aquells que aparten la mirada -una mentida repetida mil vegades pot semblar una veritat-.
Aquest  terrible mal tràngol ens ha fet descobrir que, quan el món et cau a sobre, treus forces de flaquesa gràcies a la convicció. I també gràcies a aquells que amb seriositat o amb afecte, fan tot el que està al seu abast per donar un cop de mà, per animar-te, per defensar-te, per fer-te somriure. Dani, entre tots et treure'm d'aquí.

dimarts, 10 d’abril del 2012

A QUI S'APLICA LA PRESUMPCIÓ D' INNOCÈNCIA?

Hem fet un gran esforç de recollida de signatures i cartes oficials en plena Setmana Santa. Però abans de poder-les presentar, hem sabut que al Dani se li decreta presó provisional degut a la seva "alta perillositat criminal". Es demana la màxima pena (fins a 5 anys de presó) i se'l manté a la presó per un suposat "risc de fuga o de reincidència". NO TENIM PARAULES.

dilluns, 9 d’abril del 2012

LA NOSTRA PANCARTA

EL MÓN AL REVÉS:
EL DANI NO ÉS UN DELINQÜENT.
TRIEN UN CAP DE TURC INNOCENT,
PER ATEMORIR AL JOVENT.


DANI, NO ESTÀS SOL.
TOTS AMB TU!.
LLIBERTAT  JA!

CONCENTRACIÓ DAVANT LA CIUTAT DE LA JUSTÍCIA

El dilluns dia 2 d'abril va tenir lloc una concentració davant de la Ciutat de la Justícia, amb presència de representants de diverses entitats de defensa dels drets civils, associacions i  el col·legi d'advocats van fer un acte de suport als estudiants empresonats. Ho podeu consultar en aquest enllaç:


VilaWeb: Creix el suport als dos estudiants empresonats pels aldarulls durant la vaga

COMUNICAT EN DEFENSA DELS EMPRESONATS

La Comissió de Defensa del Col·legi d’Advocats de Barcelona i la Comissió de Drets Humans del Col·legi d’Advocats de Girona, juntament amb l'Observatori dels Drets Econòmics Socials i Culturals de Barcelona (DESC), Federació d'Associacions de Veïns de Barcelona (FAVB), l'Observatori dels Sistemes Penals de la Universitat de Barcelona i l'Associació Catalana de Defensa dels Drets Humans (ACDDH) han tingut coneixement a través dels mitjans de comunicació i dels lletrats i lletrades compareguts en les diligències davant el Jutjat d’Instrucció núm. 18 de Barcelona, que s’ha ordenat l’ingrés a presó de tres joves participants en les accions de la vaga general de dijous passat, 29 de març.

Les entitats esmentades consideren que la decisió adoptada comporta una vulneració de la presumpció d’innocència i suposa l’aplicació al dret de protesta de doctrines preventives absolutament contràries a l’ordenament jurídic espanyol.

Per començar, cap dels vaguistes empresonats ha estat imputat pels fets ocorreguts a la tarda del dia 29 de març al centre de la ciutat de Barcelona. Les acusacions, en veritat, estan centrades en la figura dels desordres públics i dels actes contra l’autoritat. Atès que cap dels tres joves té antecedents penals, la presó provisional resulta una mesura especialment desproporcionada i innecessària, sobretot en relació amb unes imputacions que, fins i tot en cas de condemna, no comportarien l’entrada a presó dels acusats.

Per justificar la seva decisió, la Magistrada al.lega que existeix risc de reiteració delictiva, ja que els imputats podrien alterar l’ordre en altres esdeveniments que tindran lloc a Barcelona les properes setmanes, com els actes del dia del treball, la cimera de bancs centrals europeus o el partit de futbol que hauran de disputar el FC Barcelona i el RCD Espanyol. Aquest argument és inconsistent i contrari a dret. Per tal de no vulnerar la presumpció d’innocència, la previsió de reiteració delictiva ha d’estar basada en dades objectives acreditades en l’expedient judicial. En aquest cas, no hi ha cap element de pes que aboni aquesta suposició. Les persones imputades ni tenen antecedents penals, ni s’ha acreditat que tinguin res a veure amb el món del futbol, i encara menys que pugin arribar a exercir el seu legítim dret de protesta de manera il.lícita i delictiva.

En realitat, tot indica que la decisió de privar de llibertat als tres joves detinguts al matí no s’ha basat en el que puguin haver fet, sinó en el que va succeir al capvespre als carrers de Barcelona, amb posterioritat a la seva a la seva detenció. Resulta obvi que un raonament d’aquest tipus obeeix a consideracions d’alarma social que obstaculitzen el funcionament normal de l’administració de justícia, que estan clarament prohibides a l’ordenament jurídic espanyol, i que atempten, en definitiva, contra el principi de responsabilitat individual en virtut del qual ningú no pot ser sancionat per fets d’altres que no hagi concertat o en què no hi hagi participat.

Els empresonats mereixen una decisió ajustada i proporcionada a les seves circumstàncies i als fets concrets que els hi són imputats. Una resolució judicial de privació d’un dret tan essencial com és la llibertat no pot justificar-se en comportaments futurs que ni un magistrat ni la societat poden conèixer per endavant. En cas contrari, s’estaria acceptant una deriva perillosa, que en un moment de crisi i d’ajustos severs, comportaria la criminalització preventiva de la protesta ciutadana i la desnaturalització de drets fonamentals per a la existència d’una societat democràtica.

Comissió de Defensa del Col·legi d’Advocats de Barcelona
Comissió de Drets Humans del Col·legi d’Advocats de Girona
Observatori dels Drets Econòmics Socials i Culturals de Barcelona (DESC)
Federació d'Associacions de Veïns de Barcelona (FAVB)
Observatori dels Sistemes Penals de la Universitat de Barcelona
Associació Catalana de Defensa dels Drets Humans (ACDDH)

CARTA AL DANI

Estem impacients per veure’t en llibertat. No pararem fins aconseguir-ho.
Esperem que t’arribi tot el nostre afecte i que això et doni ànims per suportar aquesta terrible adversitat. Volem que en puguis surtir amb el front ben alt i ric de tota l’estima que estàs concentrant de tots els que et coneixem i creiem en tu.

CONCENTRACIÓ A TERRASSA

El dimarts 3 d'abril va tenir lloc una concentració de suport al Dani,  davant de l'ajuntament de Terrassa, on vam rebre el suport de molts amics i companys seus. Es va fer una recollida de signatures.


















TerrassaDigital: La família del jove detingut a la vaga general rep el suport de 140 entitats 




COMUNICAT DE LA FAMÍLIA EL DIA DE LA CONCENTRACIÓ

En primer lloc agrair-vos de part de la família l'estar aquí amb nosaltres, així com totes les mostres de suport que estem rebent de part dels seus professors, companys, amics, i de tota la gent que el coneix. Tots estan disposats a defensar la seva honorabilitat i el seu tarannà totalment contrari a la violència, tot testimoniant que el Dani que tots coneixem no és un brètol, sinó tot el contrari.
També agraïm el suport d'entitats, sindicats, partits polítics i, en especial, dels seus companys de la Facultat que s'han mobilitzat per donar-li suport.
La família estem vivint un veritable malson des de que vam saber, a la matinada del dissabte 31 de març que ingressava a la presó. No podem admetre que se’l relacioni amb  els actes vandàlics que tots condemnem, ocorreguts a la tarda-vespre, i que van treure protagonisme a la gran manifestació  pacífica en la jornada de la vaga general contra la Reforma Laboral. Que ningú es pensi que demanem el suport  per alliberar un brètol eixelebrat ni un membre dels grups radicals responsables de la "violència gratuïta" que es va produir a la tarda als carrers de Barcelona.
El Dani, és estudiant de la Universitat de Barcelona, on cursa amb beca el segon curs de les carreres de Matemàtiques i Física. És membre de l'Associació d’Estudiants Progressistes, convocants de la jornada de vaga general del dia 29.
La família demanem que se li otorgui la presumpció d'innocència que té tot ciutadà i reclamem la seva posada en llibertat immediata.

CARTA DELS COMPANYS DEL DANI

Agraïm molt les cartes de suport de professors de l'institut i de la Universitat, així com també dels seus companys i amics. Hem rebut moltes cartes de suport de professors de l'IES Terrassa i de la Universitat de Barcelona, així com també dels seus companys. Ens va commoure especialment, alhora que va ser un revulsiu per donar a conèixer el cas, aquesta carta que van dirigir companys seus de la Facultat a tots els diaris de Catalunya.

Benvolguts lectors dels diaris de Catalunya,


Ens posem en contacte amb vosaltres per expressar la nostra inquietud envers la situació que pateixen els nostres companys d'estudis i amics Ismael i Daniel, que es troben en presó preventiva des de divendres en conseqüència dels fets del 29-M. 

Volem posar de manifest que tant l'Isma com en Dani són estudiants corrents del Grau de Física, que assisteixen habitualment a totes les classes, i que hi posen gran esforç i dedicació per assolir uns objectius docents que no són senzills. Són dos nois excel·lents en el tracte personal, sense cap prejudici amb les persones que els envolten (ja sigui per motius polítics, culturals o altres diversos) i molt implicats en el món universitari a l'hora d'organitzar qualsevol tipus d'activitat cultural. 

Coneixent els dos companys volem fer saber que no responen al perfil d’anti-sistema radical de cap de les maneres i demanem que prevalgui la presumpció d’innocència a l’espera d’un judici just i regular. L’Isma i en Dani van ser detinguts al migdia pels voltants de l’Illa Diagonal i demanem que no se’ls tracti com a caps de turc per tot el que va succeir durant la jornada de vaga del passat dijous 29 de Març.

Per últim, volem remarcar que som un grup sense cap afiliació política en concret, simplement persones que coneixem i hem tractat amb l'Isma i en Dani. Amb aquesta carta no volem adoctrinar ni influir en el que ha de pensar ningú, simplement volem que es tinguin en compte les nostres sensacions abans de generar una opinió completa sobre els fets.
(Segueixen 57 signatures)

VERSIÓ ACTUALITZADA DEL POEMA DE MARTIN NIEMÜLLER

Primer van il·legalitzar els immigrants africans,
pero jo no vaig fer res perquè jo no era immigrant africà.
Després van incriminar uns sudamericans,
però jo no vaig fer res perquè no era sudamericà.
Més tard van estomacar als del moviment 15M,
però jo no vaig fer res perquè jo no era del moviment 15M.
Després van utilitzar de caps de turc uns estudiants,
però jo no vaig fer res perquè jo no era estudiant.
Poc després van detenir i humiliar uns minusvàlids,
però jo no vaig fer res perquè jo no era minusvàlid.
Quan finalment, em van agafar a mi,
ja no quedava ningú per protestar.

L'original d'aquest poema s'atribueix erròniament a Bertolt Brecht.
Martín Niemüller ( 1892-1984) va ser un dels primers i més tenaços crítics del nazisme. Com a símbol de la resistència antinazi va ser arrestat per la Gestapo al 1937 i declarat culpable de traició, sent confinat fins el final de la guerra als camps de concentració de Sachsenhausen i Dachau.

ESCRIT DE LA FAMÍLIA DEMANANT SUPORT

Tothom està al corrent dels aldarulls i destrosses que es van produir a la tarda i vespre del dia de la vaga general del dia 29-M i també que l’endemà van ingressar a la presó tres joves, presentats com a responsables dels greus aldarulls. Dos d’aquests nois són estudiants de l’UB i membres de l’Associació d’estudiants Progressistes i un d’ells és el Dani.
El Dani té dinou anys i cursa segon de la carrera de Física i Matèmatiques amb beca. És un noi molt responsable amb un expedient acàdemic brillant. De caràcter tranquil, alegre i respectuós, com certifiquen els escrits que els seus professors i companys ens estan fent arribar. Ningú que el coneix pot entendre que es presenti el Dani com un delinqüent.
Va ser detingut a mig matí del dia 29 exercint el seu dret de vaga. No li van prendre declaració en tot el dia  i va caldre la intervenció del col·legi d’advocats per esbrinar al vespre la identitat dels detinguts, el que va implicar que no es pogués localitzar la família fins a la nit.
Els advocats preveien que amb els càrrecs que se’ls imputaven i sense cap tipus d’antecedents, els deixarien lliures. L'endemà els primers en declarar van ser ells -totalment aliens als aldarulls de la tarda-vespre i desconeixedors de l’alarma social creada- i sorprenentment se’ls va decretar presó preventiva presentant-los com organitzadors i responsables dels greus aldarulls, que tots condemnem.
Creiem que se’ls ha agafat com a caps de turc, per atemorir al jovent, ja que l’associació a la que pertanyen és moderada i una de les convocants legals de la jornada de vaga.
Us agraïm la difusió d’aquests fets per aconseguir el seu alliberament el més aviat possible, així com totes les mostres de suport que estem rebent.

La família del Dani.